Petinek

Olivér

2010. március 11., csütörtök

Így készül a Fekete Erdő Torta 1.rész

Nos, az előzőekben már ecseteltem, én készítem a tortát.
Az alábbiakban megmutatom, Én hogyan készítem el ezt a csodálatos tortát:


Első körben sütöttem 4 piskóta lapot.



Elkészítettem a krémeket: Meggybefőtt/1 üveg/, pici cukorral felforralva, és 1 zacskó főzős vanília pudinggal elkeverve/természetesen a puding hideg vízben külön kikeverve, így adva a forró meggyhez./.
1 kis edénybe pár szem meggyet félre tettem, díszítéshez.
Közben 1 liter tejből 2 zacsi pudinggal szintén pudingot főztem, kettészedtem, felébe kakaóport kevertem.
Mindent kihűtöttem.
Felvert tejszínhabhoz fixálót tettem, és a kihűlt pudingokat ezzel lazítottam.



A piskóta lapot cukros, rumaromás sziruppal meglocsoltam, és rátettem a krémet az alábbiak szerint/folyamatosan váltakozva, minden szinten/szinte minden...




Itt is látszik hogy változik a krémek aránya...



A maradék csokis krémmel befedtem a tortát, de ízlés szerint a fehér krémmel is lehet ha marad...



Az egész tortát hatalmasan magas tortakarika hiányában alufólia "karikával"kereteztem, és hűtőbe tettem.



A folytatás holnap következik a díszítéssel amihez csokoládé díszeket is fogok rajzolni...
Holnap nézzetek vissza, JÖVÖK!!!!!

Tortáim..

Fekete Erdő



Csokitorta hatású Brünni totra




Túrótorta epres zselével




Csokitorta



Tiramisu



Ezeket a csodálatos tortákat évekkel ezelött készítettem a munkahelyi szülinapozásra...
Minden alkalommal annyi torta készült, ahány szülinapos volt abban a hónapban.

Ezeket a képeket ma azért szedtem össze, mert Viki barátnőmnek/ezúton is Happy Birthday!!/ én készítem a szülinapi tortáját.
Miután kiderült hogy az itthon lévő alanyagokból csak Fekete Erdő tortát tudok csinálni, tanácstananul hívtam Viki tesóját Andrist, hogy milyen tortát szeret az ünnepelt??
Válasz: FEKETE ERDŐ ÉS CSOKI TORTA....

Na, hát így emlékeztem arra, valaha már készítettem ilyen tortát, sőt még másikakat is, valahol azért CUKRÁSZ is vagyok NEM??????????????????


A csodálatos csoki souffle...






Évek óta készítem ezt a csodálatos desszertet, és mindíg sikert arat..

Íme a recept:
-0,4 kg jó minőségű ét csokoládé
-0,4 kg vaj
-0,375 kg cukor
-0,275 kg liszt
-9 tojás

1.Gőz fölött a csokit a vajjal felolvasztom.
2. Közben a tojásokat a cukorral felverem/elég kézzel, nem kell gép!/
3. A felolvadt csokit kissé kihűtöm, majd a tojásos masszába kverem.
4. Óvatosan a lisztet beleszitálom, közben folyamatosan keverem.
5. Kivajazott lisztezett formába teszem, és 200C-on 8 percig sütöm.

Az elkészített masszát, edénybe téve le is lehet fagyasztani, ilyenkor a sütési idő 12percre nyúlik meg.
Ebből a mennyiségből, kb. 14-16 formányi jön ki.

Fontos: A formákat csak 3/4edig töltsük meg, mert sütés közben nőni fog.

Extra tippjeim: ha naranccsal akarjuk ízesíteni, a héjat csak a masszába tegyük, illetve megtoldhatjuk az ízhatást egy kis Grand Manier-el!!!
Ha más ízkombinációt szeretnénk, azt vegyük figyelembe, hogy lehetőség szerint gyümölccsel vagy fagyival tálaljuk.

Érdekes receptek konyhámból

Kínai omlós csirke gyömbéres teriyaki szósszal
A csirkemellet felcsíkoztam és gyömbérrel meg chilivel bepácoltam, hűtőbe tettem.
Másnap reggel lisztet szórtam rá, és a keményítős tésztába mártva forró olajban kisütöttem.
/Mirelit fűszereket használok, a SPAR-ban vettem, 3masával van csomagolva/

Keményítős tészta:
Lisztet és keményítőt vízzel, kissé sűrű palacsinta tésztává kevertem, sót és szezámmagot tettem bele.
/Szezámmagot a legjobb a DM-ben venni!!!!/

Szósz:Fokhagymát olíva olajon pirítottam, majd gyömbért dobtam rá, és egy kanál mézzel felforraltam. Chilit és a felbontott hámozott pari konzerv maradékát ráöntöttem/tegnap pizza volt a vacsi.../, majd sóztam, és az ezer éve felbontott kínai mix port ráöntöttem, amit elötte hideg vízzel kikevertem.
Végül soya szószt és teriyakit forraltam bele.

Meg kell jegyezzem, imádom ezt a fűszeres, édes, csípős szószt, főleg kínaiban szoktam ilyet enni, de mint látszik el lehet készíteni otthon is.
Köretnek természetesen rizst tálaltam.

Burgonyakrém leves korianderrel és fokhagymával
A már jól ismert mirelit fűszerek közül dobáltam a főtt burgonyához néhány kockát, valamint sót és fehér borsot/ami persze kissé megszaladt.../, de azért meg lehetett enni.
Miután megfőtt/annyi vízben ami pont ellepte, terurmixoltam, és tejszínnel visszaforraltam.
Ennyi.
Pirítóssal tálaltam.

Néha kell a változatosság, főleg hogy mindíg ugyanazokat az ételeket fogyasztjuk, mindíg azt vesszük észre, megint bableves, megint túrógombóc, megint pörkölt-tarhonya.

Mindenkinek bátran ajánlom, MERJETEK KÍSÉRLETEZNI!!!!!
Csak egy fűszert megcserélsz, vagy hagyományos ízeket megbolondítasz valami más elkészítési móddal és máris új étel keletkezett...

Tepsis krumpli.. avagy egytálétel a javából





Vegyünk elő burgonyát és hagymát, hámozva felszeletelve tegyük tűzálló tálba.
Eután adjunk hozzá kolozsvári szalonnát és kolbászt, majd keverjük össze.
Szórjunk rá steak fűszerkeveréket, és fólia alatt süssük 40 percet 200C-on.
Utána fólia nélkül, gyakori rázogatással még 20 percet süssük...
amíg aranybarna nem lesz...