Petinek

Olivér

2010. április 15., csütörtök

Julia Child után szabadon...



Hát itt van...
Megszereztem, bár nemvolt egyszerű...

Maga a mű, mely mostantól új bibliája konyhámnak, a Pető féle Ételkészítési Ismeretek című könyvet beelőzve..

És mindjárt ki is próbáltam egy fincsi burgonyás-újhagymás levest belőle...


Újhagymás Burgonyaleves

A burgonyát, felkockázva kicsi sóval főni tettem...
Majd mielőtt majdnem készre főtt, hozzá tettem az újhagymát karikákra vágva, ennek az a lényege hogy ne főjjön szét, hanem minden friss íz benne maradjon...
Friss petrezselymet is dobtam rá, majd kicsi tejszínnel krémesítettem.
Ez után jött az elmaradhatatlan VAJ, amit méghozzá tettem...

Nagyon kellemes tavaszi ize lett..

Töltött zsemlye vasiasan...


A zsemlét kettévágtam, vagyis inkább a kalapját levettem, kivettem a belsejét.


Közben tojássárgájás tejet kevertem össze, melegített tejből, amibe bemártottam a zsemléket.. minkét részüket.

Utána a kiszedett belet.../de hülyén hangzik!/ beáztattam szintén
ebbe a tejbe, és a már összekevert túróhoz adtam..

Én túró helyett ricottát használtam/olasz túróféle/, mert így sokkal finomabb volt.
Ízlés szerint mazsolát,vagy más aszalt gyümit is lehet bele tenni.

Ezek után,a maradék tejet ráöntöttem, és apró vajdarabokat szórtam a tetejére.

Kb.180C-on sütöttem 20percet...

Sajna a megsültről nincs kép, mert ugye mielött lefotóztam volna, elfogyott....

Citromos torta/olasz édesség...

Készítettem egy darált mandulás omlós tésztát..
Ezt megsütöttem lenyomatva/rizs, bab vagy aprópénz../

Amikor kissé meghűlt, beleöntöttem a krémet, ami sok-sok citromlét,tojás, vajat, porcukrot, tejszínt tartalmazott és egy pici keményítőt...

Kicsit visszatoltam a grillre,és épp csak rásütöttem...


Nagyon fini citromos, frissítő süti....

Fekete erdő torta 2.rész


Nos a torta így nézett ki, sajna egy kicsit megrogyott, túl sok krémet tettem bele, és azt hiszem a szokottnál egy emelettel magasabb is lett...







Mindenesetre nagyon fini volt....