Petinek

Olivér

2010. február 5., péntek

Merre csörög a fánk???





Egy szép estén, nézzük a bugyuta főzősót a tévében/persze egyszerre megy mindkét csatornán/, és látom mit össze küzdenek a csöröge fánkkal.
Sokak szerint PAMPUSKA!!! Persze amikor rákerestem kiderült hogy az a farsangi fánk!!!!
Annak idején még sütöttem teljes kiörlésű lisztből és gluténmentesből is, de a szereplő szerint nem lehet... na mind1.

Íme a mi fánkunk:
50dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
10dkg cukor
csipet só
2dl tejföl
3 tojás
12,5dkgvaj
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citrom héj
1 evőkanál rum
/nekünk csak fehér rum volt itthon!!!!!/

Mindent összedolgozunk és hűtőbe tesszük fél órára.
Ezután kinyújtjuk és derelyevágóval /rádlival/, rombusz alakúra vágjuk.
Minden rombuszba 1 bemetszést vágunk még, ezen a lyukon foglyuk áthúzni a tésztát.
Forró olajba téve megsütjük.
Rumos baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.

Sok sikert mindenkinek az elkészítéshez!

1 megjegyzés:

sanvito írta...

tanúsíthatom, hogy nagggyyyyooonnnnn finom volt !!!!! Még-még-még !!!!!! (még jó hogy nem vagyok édes-szájú..)