Petinek

Olivér

2010. április 15., csütörtök

Töltött zsemlye vasiasan...


A zsemlét kettévágtam, vagyis inkább a kalapját levettem, kivettem a belsejét.


Közben tojássárgájás tejet kevertem össze, melegített tejből, amibe bemártottam a zsemléket.. minkét részüket.

Utána a kiszedett belet.../de hülyén hangzik!/ beáztattam szintén
ebbe a tejbe, és a már összekevert túróhoz adtam..

Én túró helyett ricottát használtam/olasz túróféle/, mert így sokkal finomabb volt.
Ízlés szerint mazsolát,vagy más aszalt gyümit is lehet bele tenni.

Ezek után,a maradék tejet ráöntöttem, és apró vajdarabokat szórtam a tetejére.

Kb.180C-on sütöttem 20percet...

Sajna a megsültről nincs kép, mert ugye mielött lefotóztam volna, elfogyott....

Nincsenek megjegyzések: