Petinek

Olivér

2010. április 15., csütörtök

Julia Child után szabadon...



Hát itt van...
Megszereztem, bár nemvolt egyszerű...

Maga a mű, mely mostantól új bibliája konyhámnak, a Pető féle Ételkészítési Ismeretek című könyvet beelőzve..

És mindjárt ki is próbáltam egy fincsi burgonyás-újhagymás levest belőle...


Újhagymás Burgonyaleves

A burgonyát, felkockázva kicsi sóval főni tettem...
Majd mielőtt majdnem készre főtt, hozzá tettem az újhagymát karikákra vágva, ennek az a lényege hogy ne főjjön szét, hanem minden friss íz benne maradjon...
Friss petrezselymet is dobtam rá, majd kicsi tejszínnel krémesítettem.
Ez után jött az elmaradhatatlan VAJ, amit méghozzá tettem...

Nagyon kellemes tavaszi ize lett..

1 megjegyzés:

sanvito írta...

ja, ha tudom hogy ilyen fincsi leves van nálatok, akkor már rohanok is... :)