Petinek

Olivér

2010. március 11., csütörtök

A csodálatos csoki souffle...






Évek óta készítem ezt a csodálatos desszertet, és mindíg sikert arat..

Íme a recept:
-0,4 kg jó minőségű ét csokoládé
-0,4 kg vaj
-0,375 kg cukor
-0,275 kg liszt
-9 tojás

1.Gőz fölött a csokit a vajjal felolvasztom.
2. Közben a tojásokat a cukorral felverem/elég kézzel, nem kell gép!/
3. A felolvadt csokit kissé kihűtöm, majd a tojásos masszába kverem.
4. Óvatosan a lisztet beleszitálom, közben folyamatosan keverem.
5. Kivajazott lisztezett formába teszem, és 200C-on 8 percig sütöm.

Az elkészített masszát, edénybe téve le is lehet fagyasztani, ilyenkor a sütési idő 12percre nyúlik meg.
Ebből a mennyiségből, kb. 14-16 formányi jön ki.

Fontos: A formákat csak 3/4edig töltsük meg, mert sütés közben nőni fog.

Extra tippjeim: ha naranccsal akarjuk ízesíteni, a héjat csak a masszába tegyük, illetve megtoldhatjuk az ízhatást egy kis Grand Manier-el!!!
Ha más ízkombinációt szeretnénk, azt vegyük figyelembe, hogy lehetőség szerint gyümölccsel vagy fagyival tálaljuk.

1 megjegyzés:

sanvito írta...

megkóstoltam ! nagyon fiiinnniiiiii :)